Politika

Glišić: POKS Voždovac i Čukarica prešli u SNS i samostalni odbornik Vuk Stanić sada u redovima naprednjaka

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2023

-

11:30

Glišić: POKS Voždovac i Čukarica prešli u SNS i samostalni odbornik Vuk Stanić sada u redovima naprednjaka
Glišić: POKS Voždovac i Čukarica prešli u SNS i samostalni odbornik Vuk Stanić sada u redovima naprednjaka - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić preneo je novinarima da su odbori POKS-a sa Voždovca i Čukarice, kao i samostalni odbornik u Beogradu koji je bio na listi Miloša Jovanovića, Vuk Stanić, prešli u Srpsku naprednu stranku, a razlog su, između ostalog, poslednja dešavanja u Skupštini Srbije tokom sednice o KiM.

Glišić je na konferenciji za novinare u SNS rekao da su ga prethodnih sedam dana kontakitrali poverenici POKS-a sa Voždovca i Čukarice, Miloš Cvetinović i Ljubiša Đorđević, kao i Vuk Stanić i preneli mu u razgovoru da im je dosta "antidržavnog ponašanja lista koje su predstavljali (koalicija NADA)".

Naveli su, preneo je Glišić, da je ono što se desilo u parlamentu, pre dve nedelje tokom sednice o Kosovu i Metohiji, dovelo do kulminacije njihovog nezadovoljstva, te su doneli odluku da stupe u razgovore sa SNS i postanu deo te stranke zajedno sa “ljudima koji su činili njihova povereništva”.

Miloš Cvetinović koji je bio poverenik POKS-a na Voždovcu rekao je novinarima da njihovo nezadovoljstvo traje od prošle godine kada je Miloš Jovanović (Novi DSS) pozvao članove koalicije NADA da glasaju za Borisa Tadića u Beogradu kako bi ušao u Gradsku skupštinu.

"Kulminaciju nezadovoljstva smo doživeli dešavanjima u Skupštini Srbije. Inače, smatram da su to unapred iscenirani i unapred isplanirani događaji. Ne želimo da budemo više sa onima koji čas koketiraju s Tadićem, čas sa ljudima o kojima su pričali sve najgore”, rekao je Cvetinović.

On je ocenio da se ta koalicija okuplja oko idelogije “sopstvenog interesa” i “ua Vučić”.

“Mislim da je vreme da se sve patriote okupe oko predsednika Aleksandra Vučića i da podržimo predsednikovu dokazanu borbu za naš narod i KiM”, rekao je Cvetinović.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Gradski odbornik Vuk Stanić koji se ranije odvojio od koalicije NADA, a sada pristupio SNS, kaže da je video da su Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović spremni na sve i da im ništa nije sveto.

“Mislio sam da ću ostati nezavisan odbornik, ali poslednja dešavanja u Skupštini gde oni jurišaju i pokušavaju da isceniraju je nešto sto svi treba da osudimo. Važno je da se svi koncentrišemo oko pravih partiotskih snaga koje žele da sačuvaju da KiM ostane deo Srbije”, rekao je Stanić.

On je dodao da je zato odlučio da pristupi Srpskoj naprednoj stranci.

“Sada je istorijski momenat i da svi pokažemo kako se bori kao što je bio 1999. godine. Miloš Jovanović je tada imao 23 godine, zašto tada Miloše nisi jurišao na albanske teroriste nego danas juriš u Skupštini i praviš rat Srba sa Srbima”, pitao je Stanić.

On je upitao Jovanovića i zašto ne pocepa francuski pasoš ukoliko mu je “toliko stalo do Srbije”, odakle mu pravo na rezrevrnu državu, podsetio ga je da je bio savetnik za KiM kada je proglašena nezavisnost.

“Nije u redu da praviš koaliciju sa onim ljudima za koje si pričao sve najgore. Seti se šta si sve pričao za Milicu Zavetnicu, kakva je, kakav je njen muž, postoje svedoci, šta si pričao za Boška Obradovića, kako ti je sad Boško odjednom poželjan i dobar”, pitao je Stanić na konferenciji Miloša Jovanovića.

 

"Tačka na priču o odnosima sa SPS"

Povodom odnosa sa Socijalističkom partijom Srbije, Glišić je da je dovoljno rečeno u prethodnim danima i da je na to stavljena tačka.

"I predsednik je u svom poslednjem obraćanju stavio tačku na to. Neka svako nosi krst koji je zaslužio, a danas je lako vratiti kanal unazad i da vidite ko se borio za KiM, ko je jurišao, a ko je bio ni tamo ni ovamo", rekao je Glišić na konferenciji za novinare u sedištu SNS.

Na konstataciju novinara da su ovi poslednji njihovi koalicioni partneri, Glišić je odgovorio da jesu i da "kakvi god da su, naši su koalcioni partneri".

Glišić je odgovarajući na pitanja novinara o borbi za KiM rekao, između ostalog, i da Vučiću "jedino možete da spočitate otpriznavanje Kosova kao nezavisne države jer je direktno svojom zaslugom ubedio 26 ili 27 država da ne priznaju".

"A oni koji toliko brinu o KiM su na toj sednici baš dali doprinos da pošaljemo lepu poruku u svet i da možda ubedimo još neku državu da povuče priznanje. Da smo bili složni i jedinstveni, civilizovanim možda bi se javila još neka država", rekao je Glišić.

Komentari (0)

Srbija