Politika

Glišić zamerio Socijalističkoj partiji Srbije "flertovanje s opozicijom": Dosta je bilo vašeg sedenja na dve stolice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/02/2023

-

17:44

Glišić zamerio Socijalističkoj partiji Srbije "flertovanje s opozicijom": Dosta je bilo vašeg sedenja na dve stolice
Darko Glišić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić poručio je danas Socijalističkoj partiji Srbije da je njegovoj stranci dosta njihovog flertova sa opozicijom i "sedenja na dve stolice", kao i da su naprednjaci spremni da ide u opoziciju, ali neće da budu deo politickog mešetarenja.

"Pošto Socijalistička partija Srbije nastavlja svoju praksu svakodnevnog flertovanja i udvaranja opoziciji, obaveštavam ih da je SNS spremna danas da ide u opoziciju, ali da bude deo političkog mešetarenje neće nikada. Naša politika je ljubav i rad za Srbiju i naš narod, a ne fotelja po svaku cenu", navodi Glišić u saopštenju.

On podseća da nije Vučić potpisao Briselski sporazum, ali, kako tvrdi, jeste najzaslužniji za povlačenje priznanja Kosova što su, smatra, socijalisti sebi pripisivali kao zaslugu pripisivali sve vreme.

"Ako se rukovodite narodnom izrekom da umiljato jagnje dve ovce sisa, niti ste vi jagnje, a još manje smo mi ovca - dosta je bilo vašeg sedenja na dve stolice!", poručio je Glišić.

"Socijalistička partija Srbije ostaje čvrsto uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i podrzava njegovu politiku u vezi sa KiM", rekao je predsednik te stranke Ivica Dačić.

Dačić je rekao za Tanjug da je to njihova zajednička politika već 11 godina. 

Nekoiko sati nakon Glišićevog saopštenja iz Vlade Srbije je saopšteno da su sastanci prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji su bili zakazani za utorak, 7. februar, otkazani.

Ministar Dačić trebalo je da se sutra sastane sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom, koji dolazi u posetu Srbiji. Bilo je planirano i da se prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova sutra sastane i sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije Osamom bin Dakhilom Al Ahmadijem.

Orlić: Vučić i SNS potpuno sami na braniku otadžbine

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je danas da je skupštinska sednica na temu Kosova i Metohije jasno pokazala da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i SNS "stoje - potpuno sami" na "poslednjoj liniji odbrane" u službi Srbije i srpskog naroda.

"Svi mi u Srpskoj naprednoj stranci svesni smo činjenice: da predsednik Aleksandar Vučić i naša stranka u svojoj isturenoj poziciji na braniku otadžbine, toj poslednjoj liniji odbrane jedine države koje imamo i našeg naroda kom predano služimo, kao i uvek, stoje - potpuno sami. To nam je jasno odavno, a skupštinska sednica na temu Kosova i Metohije učinila je da bude samo još jasnije. Narod je video sve. I jedini je bio uz nas", naveo je Orlić u saopštenju.

Dodao je da je upravo "taj narod najbolje zna" kojim putem SNS želi da Srbija ide dalje. 

"Da li možda putem trulih kompromisa, kukavičkog i račundžijskog "koalicionog" kalkulisanja, po pravilu - nezasluženog deljenja zasluga i ostvarenih rezultata, ali nikada i tereta koji ostaje večito rezervisan samo za jedna leđa. Ili ćemo, ipak, putem slobodne, snažne i nezavisne Srbije, zemlje koja oko svoje budućnosti i prava na život ne trguje i ne pogađa se ni sa kim - putem kojim vode samo hrabrost, iskrenost i poštenje." naglasio je Orlić.

Kako je rekao, "baš tu, i baš takvu, odluku donosi isključivo - naš narod". 

"I on će znati da odluči ispravno. Pristojna i odgovorna, ubedljiva većina ljudi u Srbiji, koja je u predsedniku Aleksandru Vučiću prepoznala svog lidera na putu odbrane slobodne Srbije. I koja zna da u borbi koju vodimo, uprkos svima i uprkos svemu, za nas u obzir dolazi samo jedan ishod. Rečima našeg predsednika: pobediće Srbija", zaključio je Orlić.

 

Komentari (1)

Miloš

07.02.2023 09:45

Ruski narod je preko svoje kože dobili dobru lekciju iz ovog rata od nihovog Putina. Ogromne gubitke imaju i morace se pokriti preko ušiju. Plus veliku štetu moraće da plate Ukrajini . Rusi su od ovog rata (zauvek za sva vremena) sami sebe uništili. Neka razmišlja malo SPS o tome.

Srbija