Politika

Vučić: Ponosi na prijateljstvo sa UAE - jednim od glavnih faktora mira

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2023

-

18:46

Vučić: Ponosi na prijateljstvo sa UAE - jednim od glavnih faktora mira
Instagram/buducnostsrbijeav - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da se danas u okviru radne posete Abu Dabiju sastao sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom i sa njim nastavio odlične razgovore započete u januaru u Beogradu, sa posebnim fokusom na još brži razvoj sveobuhvatne i strateške bilateralne i ekonomske saradnje dve zemlje.

"Neizbežno, razmenili smo mišljenja i o najnovijem razvoju geopolitičke situacije i tektonskim poremećajima u arhitekturi međunarodnih odnosa, koji su otvorili brojne nove konflikte i doneli veliku neizvesnost i duboke podele između nacija i država. Saglasii smo se da zalaganje za mir nema alternativu u međunarodnim odnosima, kao i da su naše zemlje iskreno posvećene tom cilju", naveo je Vučić na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav'' posle sastanka sa ministrom UAE.

 

 

Predsednik je naglasio da u vremenima kada se ruše stara i stvaraju nova savezništva, Srbija sa ponosom ističe prijateljstvo sa UAE, kao jednim od glavnih faktora mira, ne samo na Bliskom istoku, već i na daleko širem planu.

"Hvala vam još jednom na čvrstom i iskrenom partnerstvu, dragi prijatelji iz UAE!", naveo je predsednik Vučić.

 

Tokom posete, Vučić se prethodno sastao i sa predsednikom UAE, šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, sa kojim je razgovarao o geopolitičkoj situaciji i unapređenju odnosa i saradnje dve zemlje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija