Politika

Skupština završila rad za danas, u ponedeljak rasprava o amandmanima

Komentari

Autor: Tanjug

25/02/2023

-

22:08

Skupština završila rad za danas, u ponedeljak rasprava o amandmanima
Skupština završila rad za danas, u ponedeljak rasprava o amandmanima - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras rad, a raspravu o amandmanima na više predloga zakona nastaviće u ponedeljak, 27. februara.

Na kraju današnje rasprave predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izrekao je dve opomene Aleksandru Jovanoviću Ćuti koji je ustao sa mesta i ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću poručio “Sram te bilo”. Jovanović je to više puta ponovio jer je Vesić prethodno rekao da su njegova vrata otvorena za 249 od 250 poslanika.

Jovanović je danas u raspravi rekao da je tražio od Vesića da ga primi na razgovor. Dok je Jovanović uzvikivao “Sram te bilo”, Vesić mu je odgovorio “Smiri se, što si pretio ženama?''.

Pred poslanicima su, inače, izveštaji nezavisnih državnih organa za 2021. godinu, kao što su Fiskalni savet Srbije, Državna revizorska institucija, Poverenik za informacije od javnog značaja i zastitu podataka o ličnosti, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Agencija za sprečavanje korupcije i drugi.

Na dnevnom redu je i izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije, a kandidati su Dragan Sikimić, Dejan Damnjanović i Kosta Sandić.

Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku nije na današnjoj sednici prihvatio 16 amandmana na Predlog zakona o izmenama Zakona o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika.

Takođe, na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove nije prihvaćeno pet amandmana na Predlog odluke o izmeni i dopunama Odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Srbije.

Na dnevnom redu je ukupno 26 tačaka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija