Politika

Poslanici nastavili rad, pred skupštinom izveštaji nezavisnih tela

Komentari

Autor: Tanjug

25/02/2023

-

10:42

Poslanici nastavili rad, pred skupštinom izveštaji nezavisnih tela
Skupština Srbije - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Skupštine Srbije danas su nastavili rad raspravom o 26 tačaka dnevnog reda, među kojima su izveštaju o radu za 2021. godinu nezavisnih državnih organa.

Pred poslanicima su izveštaji Fiskalnog saveta Srbije, Agencije za sprečavanje korupcije, Državne revizorske institucije, Zaštinika građana, Poverenika za informacije od javnog značaja, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i drugih.

Skupština Srbije bira nezavisne državne organe, pa se tako jednom godišnje pred parlamentaracima nađu njihovi izveštaji o radu. Sva ova tela postoje kako bi vršili kontrolu pravilnosti i zakonitosti rada nosilaca javnih vlasti.

Pored rasprave o izveštajima, poslanici će na sednici koja je u toku birati i direrktora Agencije za sprečavanje korupcije, a Ministarstvo pravde je na osnovu rang liste Pravosudne akademije predložilo tri kandidata.

Kandidati za direktora Agencije za sprečavanje korupcije su dosadašnji direktor Dragan Sikimić, njegov zamenik Dejan Damnjanović i Kosta Sandić koji je dugo godina radio u Komercijalnoj banci.

Poslanici treba da potvrde više međudržavnih sporazuma, kao i da usvoje zakon koji se odnosi na izgradnju pruge Beograd-Niš.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija