Politika

Tončev: Stiglo više od 100 prijava za program podrške nerazvijenim opštinama

Komentari

Autor: Fonet

06/03/2023

-

13:13

Tončev: Stiglo više od 100 prijava za program podrške nerazvijenim opštinama
rnro.gov.rs - Copyright rnro.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Više od 100 prijava iz 44 izrazito nerazvijene opštine stiglo je povodom javnog poziva za program podrške unapređenju razvoja tih lokalnih samouprava, saopšteno je iz kabineta ministra bez portfelja zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština, Novice Tončeva.

U saopštenju se navodi da se novac može koristiti za izgradnju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture, izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata iz oblasti obrazovanja, zdravstva, turizma, socijalne zaštite, kulture, sporta i vodoprivrede.

Novac je moguće iskoristiti za opremanje objekata iz oblasti obrazovanja, zdravstva, turizma, socijalne zaštite, kulture, sporta, vodoprivrede i drugih objekata u svojini jedinica lokalne samouprave i nabavku opreme u funkciji obavljanja delatnosti iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

U okviru mere 2, koja se odnosi na preduzimanje mera u cilju smanjenja siromaštva novac se može koristiti za aktivnosti u oblasti pružanja usluga pomoći u kući starim i bolesnim licima, oblasti pružanja usluga dnevnog boravaka, usluge ličnog pratioca deteta i personalne asistencije i direktnu podršku marginalnim grupama, navodi se u saopštenju.

Ministar bez portfelja Novica Tončev istakao je da kabinet nije dobio povećanje budžeta na kom je insistirao i neće biti u mogućnosti da odgovori na svaku prijavu.

"U toku vikenda članovi komisije i članovi kabineta su počeli da rade na otvaranju prijava i bodovanju, ali i traženju načina da u skladu sa uslovima javnog poziva izađu u susret maksimalnom broju opština. Koristim priliku da se još jednom zahvalim svim opštinama na proaktivnom pristupu i ogromnom odzivu", rekao je Tončev.

Vlada Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju Programa podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2023. godinu. Rok za podnošenje prijava projekata bio je 2. mart, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija