Politika

Vučić se danas sastaje sa Eskobarom, SAD poručile da "u potpunosti podržavaju dijalog"

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2023

-

08:35

Vučić se danas sastaje sa Eskobarom, SAD poručile da "u potpunosti podržavaju dijalog"
Gabrijel Eskobar i Aleksandar Vučić - Copyright Facebook/Aleksandar Vučić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Vučić i Eskobar će se sastati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je pres služba predsednika.

SAD u potpunosti podržavaju dijalog Beograda i Prištine uz pomoć Evropske unije, a specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar putuje u region kako bi podržao taj proces, rečeno je danas Tanjugu u Stejt departmentu.

Prištinski mediji su javili da će američki diplomata nakon beograda posetiti i Prištinu. Reporteri navodi da će američki emisar boraviti i u Ohridu, gde se očekuje sastanak Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbnina Kurtija ''radi postizanja dogovora o sprovođenju evropskog plana za normalizaciju odnosa Beorada i Prištine''.

Eskobar dolazi na sastanak sa srpskim predsednikom dan nakon dvodnevne posete specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

15.03.2023 13:50

Зна се шта је то када то америка подржава.

Srbija