Politika

Brnabić: Nedvosmisleno je da će Zajednica srpskih opština morati da se formira

Komentari

Autor: Tanjug

19/03/2023

-

11:06

Brnabić: Nedvosmisleno je da će Zajednica srpskih opština morati da se formira
Brnabić: Nedvosmisleno je da će Zajednica srpskih opština morati da se formira - Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

veličina teksta

Aa Aa

Čini mi se da je sada, posle razgovora u Ohridu, nedvosmisleno da će Zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji morati da bude formirana i da je to prva tačka svih daljih implementacionih sporazuma, te da je potpuno jasno da će to morati da se uradi u skladu sa sporazumima potpisanim 2013. i 2015. godine, rekla je danas predsednica Vlade Ana Brnabić.

Premijerka je u intervjuu za Tanjug na putu od Beograda do Novog Sada u vozu "Soko", čija se godišnjica prvog putovanja danas svečano obeležava, rekla da će formiranje takve ZSO biti rezultat rada, napora i borbe predsednika Srbije  Aleksandra Vučića i pre 10 godina i tokom protekle decenije kao i danas.

"Predsednik će se uskoro obratiti građanima i reći šta se dešavalo juče i ja ne bih dodatno govorila o tome. On će to najbolje obrazložiti, a ja želim da mu zahvalim od sveg srca na tome što vodi teške razgvore i ne ustukne ni korak i bori se da nam obezbedi mir i stabilnost i da mi kao Vlada možemo da radimo na podizanju kvaliteta života građana", rekla je Brnabić.

Posebno je istakla da je predsednik Vučić bio direktan i da nije okolišao da kaže šta su naše crvene linije.

Brnabić je naglasila da su mir i stabilnost neophodni i za završetak započetih infrastruktirnih projekata, jer bez dugoročnog mira i stabilnosti ne možemo da napredujumo i privlačimo investicije.

"Sve se ovo finansira iz budžeta Srbije i ako neko da kredit, on mora da se vrati, a grantovi poput onog koji smo dobili od Evropske unije za deonicu do Niša se ne dobijaju tako lako. Prema tome, neophodne su nam investicije i nova radna mesta da bi mogli da gradimo", rekla je premijerka, uz ocenu da nam je svaki dan mira veliki kao život.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija