Politika

Kurti: Bili smo konstruktivni u Ohridu, druga strana odbila kreativne predloge

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2023

-

18:12

Kurti: Bili smo konstruktivni u Ohridu, druga strana odbila kreativne predloge
kryeministri.rks-gov.net - Copyright kryeministri.rks-gov.net

veličina teksta

Aa Aa

"Naša strana je bila maksimalno posvećena uspehu razgovora u Ohridu, iznosila je konstruktivne i kreativne predloge, ali ih je druga strana odbila", rekao je kosovski premijer Aljbin Kurti na sastanku sa diplomatama akreditovanim u Prištini.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Kurti je upoznao strane diplomate sa napretkom u dijalogu i dogovorom o aneksu implementacije Osnovnog sporazuma, postignutog u Ohridu 18. marta. 

On smatra da je delegacija iz Prištine tokom sastanka iznosila kreativne i konstruktivne predloge, ali tvrdi da ih je, kako je saopšteno, druga strana odbila.

Iz kabineta Kurtija tvrde i da je Kosovu otvoren put za članstvo u Savetu Evrope i Evropskoj uniji. 

"Što se tiče članstva u Savetu Evrope, Kosovo već ima neophodan broj glasova država članica, dok je pravno odeljenje Saveta potvrdilo da ne postoji pravna prepreka za punopravno članstvo u ovoj važnoj organizacija", navodi se u saopštenju.

Pozivu Kurtija na sastanak, kome je prisustvovao i potpredsednik prištinske vlade i glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi, prisustvovali su ambasadori, otpravnici poslova, šefovi diplomatskih misija i zamenici ambasadora akreditovanih u Prištini, zaključuje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija