Politika

Mojsilović razgovarao s komandantom Kfora o bezbednosnoj situaciji na Kosovu

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2023

-

19:55

Mojsilović razgovarao s komandantom Kfora o bezbednosnoj situaciji na Kosovu
Vojska Srbije/ vs.rs - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je komandanta Kfora general-majora Anđela Mikelea Ristuču, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Reč je o redovnom sastanku na visokom nivou, koji se realizuju sa ciljem održavanja direktnih kanala komunikacije i stvaranja preduslova za efikasnu saradnju Vojske Srbije i Kfora na izgradnji sigurnog i bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji i u zahvatu administrativne linije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na sastanku je bilo reči i o zajedničkim aktivnostima koje se preduzimaju za neprekidno praćenje situacije na terenu i efikasnom odgovor na eventualne pokušaje ugrožavanja bezbednosti, pre svega nealbanskog stanovništva.

U razgovoru je istaknut značaj kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i međunarodnih snaga u južnoj pokrajini, koje su, kako je to general Mojsilović i ovoga puta istakao, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija dužne da zaštite Srbe i srpsko nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe na prostoru Kosova i Metohije, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija