Politika

Održan skup desnice ispred Vlade Srbije, okupljeni pozvali na odbacivanje evropskog plana za Kosovo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/03/2023

-

12:52

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Četiri stranke koje sebe nazivaju "državotvornom opozicijom" održale su proteste povodom godišnjice NATO bombardovanja. Ispred Vlade Srbije počeo je održan na koji su pozvale partije desnice, a saobraćaj u Nemanjinoj ulici bio je blokiran.

Kako javlja reporter Euronews Srbija, skupu su prisustvovali i lider Dveri Boško Obradović, kao i predsednik Nove DSS Miloš Jovanović, a na skupu su ponovili svoje zahteve. Naime, oni pozivaju da se odbaci evropski plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i da ukoliko se to ne učini raspišu vanredni parlamentarni izbori, kao i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić podnese ostavku.

Takođe, najavili su da će u narednom periodu da sprovedu slične akcije, kao i da će se naredne nedelje obratiti Ustavnom sudu Srbije da se izjasni o evropskom planu, te da će podneti krivičnu prijavu protiv Vučića.

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Postoji samo jedan odgovoran čovek i za sve što će se dešavati u narednom periodu u Srbiji postoji samo jedan odgovoran čovek, to je Aleksandar Vučić. On je danas jedini izvor nestabilnosti u ovoj zemlji. On je jedina figura koja najbrutalnije ugrožava bezbednost države Srbije i to čini svojom protivustavnom i antidržavnom politikom. Ja ću vas podsetiti i to svakim danom moramo da podsećamo široku javnost, da je Aleksandar Vučić prihvatio sporazum kojim se prznaje secesija naše južne pokrajine. Time je najbrutanije pogazio ustav Republike Srbije i ugrozio budućnost ove zemlje", rekao je lider Nove DSS Miloš Jovanović.

Opozicione Nova Demokratska stranka Srbije, stranka Zavetnici, pokret Dveri i Pokret obnove kraljevine Srbije pozvali su građane da 24. marta, u 12.44 zajedno blokiraju opštinske i gradske uprave širom Srbije i Vladu Srbije i pošalju poruku da je "jedini izlaz iz aktulene političke krize ostavka Aleksandra Vučića i Vlade Srbije".

Skup je organizovan i u Novom Sadu, na platou ispred pokrajinske vlade javlja dopisnica Euronews Srbija. Međutim, situacija je tamo nešto drugačija, pa su se okupljeni razišli već posle dvadesetak minuta.

"Došlo vreme da progovori i druga strana o onome što se u Srbiji dešava, o francusko-nemačkom sporazumu (Kosovu), o zapadnom ultimatumu i o neovlašćenom i protivustavnom prihvatanju svega toga od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je pre nekoliko dana lider Dveri.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija