Politika

Utvrđena lista kandidata za zaštitnika građana

Komentari

Autor: Fonet

24/03/2023

-

18:06

Utvrđena lista kandidata za zaštitnika građana
Narodna skupština Republike Srbije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo utvrdio je danas listu kandidata za Zaštitnika građana sa pet kandidata, a poslaničke grupe imaju rok do 12. aprila da predlože svog kandidata.

Na listi kandidata za ombudsmana su Milan Antonijević, Nataša Tanjević, Miloš Janković, Zoran Pašalić i Robert Sepi, ali je najveća polemika bila oko aktuelnog Zaštitnika Zorana Pašalića.

Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić rekao je da Pašalić ne može da bude kandidat za ponovni izbor na tu funkciju i da "ne postoji pravna gimnastika" kojom bi on mogao da bude na listi kandidata.

Pašalić, tvrdi, ne ispunjava ni elementarni uslov, jer je po zakonu nemoguće da neko dva puta bude biran za Zaštitnika građana.

Članovi Odbora su se, dizanjem ruke, izjašnjavali o svakoj pojedinačnoj kandidaturi, pre nego što je elektronskim sistemom glasanja utvrđena zbirna lista.

Za Antonijevića je glasalo 14 članova, a jedan nije glasao, dok su Tanjević i Janković dobili jednoglasnu podršku članova odbora.

Za Pašalića je glasalo 10 glanova Odbora, a petoro je bilo protiv, dok je Robert Sepi dobio podršku 14 članova, a jedan član Odbora nije glasao. 

Komentari (0)

Srbija