Politika

"Na ulicama nema mesta za bahate vozače": MUP oduzeo "lamborgini" posle snimaka koji su uznemirili javnost

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/03/2023

-

19:26

"Na ulicama nema mesta za bahate vozače": MUP oduzeo "lamborgini" posle snimaka koji su uznemirili javnost
Instagram/MUP Srbije - Copyright Instagram/MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

MUP Srbije je objavio na svom Instagram profilu fotografije na kojima "pauk" odnosi narandžasti "lamborgini" nakon što su se na društvenim mrežama pojavili snimci bahate vožnje iz identičnog automobila. Na snimcima koji su uznemirili javnost, tiktoker Uroš Panić je bahato vozio ulicama Beograda i hvalio se kako policija ne može da ga uhvati.

U objavi MUP nije saopšten sam razlog odnošenja vozila, ali je navedeno sledeće:

"Za bahate, bezobzirne i nasilne vozače nema mesta na ulicama. Ministarstvo unutrašnjih poslova zakonito, odlučno i dosledno u borbi protiv svake vrste ugrožavanja bezbednosti građana".

Naime, na snimcima koje je Panić objavio, i koje kruže društvenim mrežama, prikazana je bahata vožnja beogradskim ulicama, tokom koje Panić poziva policiju da ga zaustavi "ako sme". 

"Neka dođu sa ortacima da me jure, evo Cara Dušana, Dorćol. Nek dođu da im pokažem šta je beogradski fantom", rekao je Panić na snimku, uz uvrede upućene na račun pripadnika MUP-a.

On je nekoliko puta tokom trajanja snimka vidno ubrzavao u najužem centru grada i hvalio se kako policija ne može da ga sustigne.

"Nije što vozim brz auto. Ja sam njima bežao i sa glofom trojkom", poručio je Panić na snimku dok mu je suvozač dobacivao da će se slupati.

Inače, nakon objave ovih snimaka, Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, pozvao je nadležne da reaguju povodom bahate vožnje tiktokera.

"Uređen sistem ne trpi ovakve ispade pojedinaca. Pozivam MUP i pravosuđe da reaguju i pokažu da niko nije iznad zakona“, napisao je Okanović i apelovao na nadležne da reaguju.

Euronews

Komentari (1)

Jakov

27.03.2023 23:55

Haha kao policija reaguje samo kad tiktoker objavi a kad se sudari javna ličnost onda izostane reakcija, to što javnost ne zna pozadinu znači da se nikad nije ni desilo, tako nešto mu to dođe u prevodu!!

Srbija