Politika

Vučić čestitao Uskrs nadbiskupu Nemetu i vernicima

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2023

-

16:00

Vučić čestitao Uskrs nadbiskupu Nemetu i vernicima
Vučić čestitao Uskrs nadbiskupu Nemetu i vernicima - Copyright Instaram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas uskršnju čestitku nadbiskupu beogradskom i metropolitu monsinjoru dr Ladislavu Nemetu i svim hrišćanskim vernicima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru, sa željom da taj praznik bude nadahnuće za zajednički rad na izgradnji još bolje budućnosti za sve građane. 

Vučić je istakao da sa nadbiskupom Nemetom deli snažno uverenje da će istrajno baštinjenje temeljnih hrišćanskih vrednosti – naročito mira, ljubavi i tolerancije – doprineti daljem jačanju Srbije, na dobrobit svih naših građana.

"Želim da Uskršnja radost, kao i uvek, zasija punim sjajem i da bude večito nadahnuće za pregoran, složni i zajednički rad na izgradnji još bolje budućnosti za sve naše građane", navodi se u čestitki.

Vučić je izrazio želju da svi koji Uskrs slave po Gregorijnskom kalendaru najveći hrišćanski praznik provedu u miru, duhovnom spokoju i blagoslovu.

I ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković čestitao je danas beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu i svim vernicima koji Uskrs obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru, najveći hrišćanski praznik – Uskrs, sa željom da ga provedu u zdravlju, miru i ljubavi sa svojim najbližima.

"Neka pobeda Hristove besmrtnosti bude izvor nadahnuća čitavom čovečanstvu, u ovom vremenu velikih izazova za svet i za Republiku Srbiju, kako bismo očuvali svete vrednosti mira, praštanja i tolerancije", naveo je Selaković u čestitki.

Poručio je da "ovaj veliki hrišćanski praznik treba da bude putokaz ka zajedništvu, međusobnom poštovanju i razumevanju, koje je u današnjem vremenu potrebnije nego ikada".

Praznik su čestitali i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Muamer Bačevac.

Komentari (0)

Srbija