Politika

Deo opozicionih stranaka traži ostavku Šapića i vanredne izbore u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2023

-

18:50

Deo opozicionih stranaka traži ostavku Šapića i vanredne izbore u Beogradu
Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko opozicionih stranaka u Skupštini Beograda, povodim današnjih izjava gradonačelnika Aleksandra Šapića, zatražilo je njegovu ostavku i raspisivanje vanrednih beogradski izbora. 

Pokret slobodnih građana (PSG) traži da Šapić podnese ostavku i da se raspišu novi izbori za Beograd.

"Nakon što se pojavio snimak u kom se jasno čuje da Nenad Milanović, šef kabineta Aleksandra Šapića, preti i nudi direktnu pogodbu predstavnicima KentKarta, jasno je da ova vlast više nema legitimitet i da je jedini način da se iz krize izađe raspisivanje novih izbora, uz krivičnu odgovornost svih uključenih", naveo je u saopštenju Vladimir Pajić, predsednik Beogradskog odbora PSG i odbornik u Skupštini grada. 

"Aleksandar Šapić mora bez odlaganja da podnese ostavku i moraju se raspisati novi beogradski izbori", rekao je Pajić.

Kako je kazao, "više je nego značajno što, makar u slučajevima koji isplivaju u javnost, dođe do posledica i utvrđivanja odgovornosti".

Dr Đorđe Miketić iz stranke Zajedno tvrdi da je Šapić odgovoran za ugovor sa Kentkartom, "a sada bi da se izvuče nuđenjem koruptivnih dilova ispod stola".

Miketić podseća da je Šapić bio pomoćnik gradonačelnika u momentu kada je prvi ugovor potpisan, a "kada je 2021. godine potpisivan novi, još duži i još štetniji ugovor, bio je ne samo predsednik opštine Novi Beograd, već i odbornik u gradskoj skupštini".

"Ako već najavljuje krivične prijave protiv odgovornih za ovaj katastrofalni ugovor, da li će i protiv sebe podneti tužbu?" upitao je Miketić i dodao da su hitno potrebni beogradski izbori.

Novi DSS Beograd zahteva od nadležnih organa da primene zakon i procesuiraju najpre Milanovića, šefa kabineta gradonačelnika Šapića, zbog skandaloznog snimka koji je objavio BIRN, na kojima se kompaniji Kenkart "nude namešteni tenderi, u zamenu na to da pristanu na sporazumni raskid ugovora". 

"Da li je šef kabineta Nenad Milanović samostalno delovao ili je ovu kriminalnu ponudu dao po nalogu pretpostavljenog, gradonačelnika Šapića", upitala je ta stranka u saopštenju.

"Celokupno delovanje gradske vlasti u pogledu javnog prevoza dokaz je odsustva vizije i plana za rešavanje problema i unapređenje sistema javnog prevoza. Beogradu su zbog niza problema u funkcionisanju grada potrebni vanredni izbori, ali i da svi, koji se bave korupcijom,  odgovaraju", naveo je Gradski odbor Nove DSS.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija