Politika

Pritvor od 30 dana za kosovskog policajca osumnjičenog da je pucao na Jovanovića

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2023

-

18:52

Pritvor od 30 dana za kosovskog policajca osumnjičenog da je pucao na Jovanovića
Pritvor od 30 dana za kosovskog policajca osumnjičenog da je pucao na Jovanovića - Copyright Printscreen YouTube/Kosovo Online

veličina teksta

Aa Aa

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici odredio je meru pritvora od 30 dana policajcu osumnjičenom za ranjavanje Milana Jovanovića u blizini punkta Specijalnih jedinica Kosovske policije.

Ostaloj trojici određena je mera kućnog pritvora, prenela je "Zakletva za pravdu", prištinski sajt koji se bavi vladavinom prava i prati suđenja.

Policajac koji je pucao na Milana Jovanovića tereti se za krivično delo "ubistvo u pokušaju" i "manipulisanje dokazima".

Ostala trojica osumnjičena su za "neprijavljivanje krivičnog dela".

Kosovska policija je prvo negirala da je umešana u slučaj ranjavanja Milana Jovanovića iz Žerovnice, kod Zvečana, da bi zatim nekoliko sati kasnije saopštila da se za pomenuto delo ipak sumnjiči kosovski policajac.

Policijski inspektorat Kosova suspendovao je i priveo četiri policajca.

U sredu su na mestu gde je ranjen Milan Jovanović Srbi održali protestnu šetnju i započeli potpisivanje peticije za povlačenje Specijalnih jedinica Kosovske policije sa severa.

Milan Jovanović ranjen je u ponedeljak kasno uveče u blizini policijskog punkta kod Bistričkog mosta, nedaleko od Zvečana. Policajac koji je ranio Jovanovića, kao i još trojica njegovih kolega, taj incident nisu prijavili. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija