Aktuelno

Misija EU i nemački ambasador osudili ranjavanje Jovanovića

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2023

-

21:13

Misija EU i nemački ambasador osudili ranjavanje Jovanovića
Misija EU i nemački ambasador osudili ranjavanje Jovanovića - Copyright EPA/STR, Prinstscreen YouTube/Kosovo Online

veličina teksta

Aa Aa

Kancelarija EU u Prištini i nemački ambasador Jorn Rode osudili su ranjavanje Milana Jovanovića blizu Zvečana.

"Sve relevantne institucije za vladavinu zakona sada treba da sprovedu brzu i temeljnu istragu i izvedu odgovorne pred lice pravde", navodi misija EU u pokrajini na Tviteru, dodajući da osuđuje "bezbednosni incident u kojem je jedan kosovski Srbin upucan i ranjen".

"U potpunosti se slažem. Još jedan zabrinjavajući bezbednosni incident. Dobro je videti da je kosovska policija reagovala opsežnim istraživanjem slučaja", naveo je Rode na Tviteru prenoseći reagovanje misije EU u Prištini.

Rode je napisao da "moguće nedolično ponašanje policije treba da bude ispitano kao i svako drugo" i poželeo Jovanoviću brz oporavak.

Milan Jovanović ranjen je u ponedeljak kasno uveče u blizini policijskog punkta kod Bistričkog mosta, nedaleko od Zvečana, a četvorica pripadnika policije su suspendovana i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati zbog tog slučaja.

Policajac koji je ranio Jovanovića, kao i još trojica koji slučaj nisu prijavili, terete se za krivična dela "ubistvo u pokušaju" i "neprijavljivanje krivičnog dela", saopšteno je iz policijskog inspektorata Kosova (PIK). 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija