Politika

Svećlja potvrdio hapšenje i suspenziju policajaca zbog ranjavanja Srbina: "Pucao jer je M. J odbio da se zaustavi"

Komentari

Autor: Kossev

11/04/2023

-

23:24

Svećlja potvrdio hapšenje i suspenziju policajaca zbog ranjavanja Srbina: "Pucao jer je M. J odbio da se zaustavi"
Svećlja potvrdio hapšenje i suspenziju policajaca zbog ranjavanja Srbina: "Pucao jer je M. J odbio da se zaustavi" - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Četiri policajca uhapšena su i suspendovana u vezi sa sinoćnjom pucnjavom na Severu Kosova, potvrdio je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja. Sa druge strane, tvrdi da je jedan od službenika pucao iz pištolja na automobil nakon što je vozač odbio da se zaustavi, prenosi Kossev.

"Nakon što je policajac signalizirao da stane, vozač se nije zaustavio već je nastavio u pravcu Zvečana. Nakon toga policijski službenik je iz pištolja pucao na automobil, pri čemu je povređen građanin M. J.", preneo je Svećlja 24 časa nakon ranjavanja Srbina na Severu Kosova.

Milan Jovanović, taksista iz Zvečana sinoć će ranjen u blizini Bistričkog mosta na putu između Kosovske Mitrovice i Leposavića kada su na njega pucali pripadnici Specijalne policije Kosova koji su bna toj lokaciji stacionirani od decembra meseca prošle godine.

Iako je sinoć oštro demantovala umešanost u ranjavanje Srbina, Kosovska policija je danas promenila iskaz.

Priznaju da je jedan njihov policajac umešan u pucnjavu, a kao razlog za negiranje sinoćnjih tvrdnji navode da im on prvobitno to nije priznao. Protiv njega, ali i protiv još trojice policajaca – za moguću umešanost, odmah su pokrenute mere za suspenziju, tvrdi policija.

Oni su u toku dana, kako je večeras saopštio Svećlja, suspendovani, a nakon saslušanja od strane PIK-a i uhapšeni.

Njima je, kako je precizirao, određena mera zadržavanja do 48 sati, jednom zbog "neprijavljivanja i učešća u slučaju", a trojici zbog sumnje da slučaj nisu prijavili.

Svećlja je večeras saopštio da se incident dogodio na putu Leposavić – Zvečan, premda bez preciziranja tačne lokacije.

"Kako bi se razjasnile sve okolnosti, istrage će se nastaviti intenzivno, i svi koji su počinili prekršaj suočiće se sa zakonom", zaključio je Svećlja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija