Politika

Brnabić: U interesu nam je da međustranački dijalog bude uspešan

Komentari

Autor: FoNet

12/07/2021

-

10:56

Brnabić: U interesu nam je da međustranački dijalog bude uspešan
Ana Brnabić sastala se sa ambasadorom Meksika - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodn Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da ona, kao predstavnica izvršne vlasti, ne učestvuje u međustranačkom dijalogu, ali je istakla da Vlada Srbije čini sve da se primene preporuke ODIHR kada je reč o izbornom procesu. 

"Nama je u interesu da dijalog bude uspešan i da Vlada dobije pohvale za ono što smo uradili u smislu ODIHR preporuka", objasnila je Brnabić, koja smatra da je i 2020. godine bila fer izborna utakmica.

Ona je govorila i o odnosima uz ocenu da smatra da jaka i stabilna Srbija, nažalost, ne odgovara mnogima. Rekla je da su brojne rezolucije deo jedne dobro osmišljene priče koja se usmerava spolja i iznutra kako bi se Srbija uzdrmala i poljuljala.

"Moja je želja, da bude potpuno jasno svima - drugačija budućnost. Ne da pričamo o prošlosti, već šta sve zajedno možemo da uradimo da bi ovaj region bio jedan od najprosperitetnijih regiona Evrope", rekla je Brnabić.

"Ne kažem da su svi protiv Srbije, apsolutno to ne kažem. Nikada u istoriji nismo imali bolje odnose sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Mađarskom", istakla je ona i dodala da toga ne bi bilo bez uloge Aleksandra Vučića, koji je trasirao put drugačijoj saradnji u regionu.

Najavila je da do kraja septembra kreće izgradnja auto-puta mira, od Niša do Drača.

O izjavi Abazovića

Upitana o izjavi potpredsednika crnogorske vlade Dritana Abazovića da "mu se ne sviđa tonalitet" iz Srbije, ona je odgovorila da mu se sviđao tonalitet kada su se čuli telefonom i kada su bile potrebne vakcine.

"Ako mu se ne sviđa tonalitet, probaću da otpevam nešto sledeći put", ironično je odgovorila Brnabić i naglasila da nju interesuju dve stvari - položaj srpskog naroda i zajednički regionalni projekti.

"Do kraja godine završavamo deonicu do Požege, nastavljamo ka Boljarima, jer mi mislimo da putevi spajaju", zaključila je Brnabić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija