Politika

Jovanović: Konferencija o novim tehnologijama u Beogradu okupila više od 40.000 učesnika 

Komentari

Autor: Tanjug

12/05/2023

-

16:27

Jovanović: Konferencija o novim tehnologijama u Beogradu okupila više od 40.000 učesnika 
Jovanović: Konferencija o novim tehnologijama u Beogradu okupila više od 40.000 učesnika  - Copyright Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu je otvorena najveća Evropska konferencija o novim tehnologijama koja će trajati naredna tri dana, a ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović rekao je na otvaranju da je organizovanje ove konferencije dokaz da su Beograd i Srbija postali regionalni tehnološki lider.

Jovanović je rekao da će se naredna tri dana pričati na konferenciji o razvoju veštačke inteligencije, o blokčejnu, o biotehnologiji i svemu što Srbija radi i radiće na ovom polju.

Ministar je dodao da će se prezentovati i uspesi Srbije u ovom sektru koji je postao najbolja privredna grana Srbije.

"O tome šta smo radili da razvijemo inovativne centre, naučno tehnološke parkove, da donesemo strategiju razvoja veštačke inteligencije, osnujemo Institut za razvoj veštačke inteligencije i da se Srbija pozicionira kao regionalni digitalni lider zemlja koja prednjači u razvoju digitalnih tehnološki rešenja", dodao je ministar.

Jovanović je istakao i da je konferencija okupila više od 40.000 učesnika.

"Neki su došli, neki će putem mreža pratiti konferenciju i ovde dolazi 'krem' koji se bavi tehnologijama i značajno je što se dešava u Beogradu, jer će naši inženjeri imati prilike da uče od najboljih iz celog sveta, da razmene znanja o oblasti nove tehnologije", istakao je Jovanović pre svečanog otvaranja.

Prvog dana zakazan je panel "Kako vlada podržava nove tehnologije" na kojem će govoriti predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, direktor za IT i preduzetništvo pri kabinetu premijerke Vlade Srbije Nenad Paunović i izvršni direktor Blokčejn centra Dubaji Marvan Alzarouni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija