Region

Abazović u Beogradu na najvećoj tehnološkoj konferenciji u Evropi

Komentari

Autor: Tanjug

12/05/2023

-

13:53

Abazović u Beogradu na najvećoj tehnološkoj konferenciji u Evropi
Abazović u Beogradu na najvećoj tehnološkoj konferenciji u Evropi - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović učestvovaće na trećoj po redu Tomorrow Conference koja se održava u Beogradu, kao najveća tehnološka konferencija u Evropi, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Konferencija će biti posvećena najnovijim preduzetničkim poduhvatima i trendovima u oblasti veštačke inteligencije, blokčejna, metaverzuma i onlajn igrica sa ciljem razvoja, unapređenja i razumevanja tehnoloških inovacija", navodi se u saopštenju.

Konferenciji, koja će trajati od 12. do 14. maja, prisustvovaće više od deset hiljada učesnika, dok će je oko 15.000 pratiti virtuelno.

"Predsednik Vlade Dritan Abazović govoriće prvog dana Konferencije, na uvodnom panelu 'Kako vlade podržavaju nove tehnologije?', zajedno sa premijerkom Srbije Anom Brnabić."

Naveli su da će konferencija u Beogradu biti prilika za predstavljanje vladine politike u oblasti nauke, istraživanja i inovacija, odnosno aktivnosti koje vlada sprovodi u cilju stvaranja povoljnog ambijenta za razvoj inovacija i pružanja podrške kroz razne mehanizme koji za cilj imaju ostvarivanje pozitivnih rezultata crnogorskih istraživačkih timova, kao i unapređenje saradnje naučnih institucija i privrede.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa