Politika

Na sastanku Kurtija i ambasadora zemalja Kvinte razgovarano o dijalogu Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

12/05/2023

-

18:03

Na sastanku Kurtija i ambasadora zemalja Kvinte razgovarano o dijalogu Beograda i Prištine
Na sastanku Kurtija i ambasadora zemalja Kvinte razgovarano o dijalogu Beograda i Prištine - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kancelarija premijera privremenih kosovskih institucija potvrdila je da su se ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije sastali sa Aljbinom Kurtijem, i da je tema razgovora bio dijalog između Beograda i Prištine. 

Sastanku je prisustvovao i šef Kancelarije Evropske unije u Prištini Tomaš Sunjog i glavni prištinski pregovarač u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi. 

"Na sastanku je bilo reči o procesu dijaloga i primeni Osnovnog sporazuma sa Srbijom i Aneksa o primeni, dogovorenih na sastancima 27. februara u Briselu i u Ohridu 18. marta. Premijer Kurti i zamenik premijera Bisljimi su istakli da se Osnovni sporazum i Aneks za implementaciju moraju sprovoditi bezuslovno, bez odlaganja i u potpunosti. Takođe, pomenuta je i potreba da EU smatra Srbiju odgovornom za kontinuirano kršenje sporazuma", kaže se u saopštenju.

Saopštenjem se takođe potvrđuje da će se sledeći sastanak glavnih pregovarača, Besnika Bisljimija i Petra Petkovića, održati u ponedeljak. Reakcija ambasadora zemalja Kvinte i kancelarije Evropske unije u Prištini, na održani sastanak, još nije bilo.

Komentari (0)

Srbija