Politika

Marfi o sastanku s Vučićem: Razgovori o Ukrajini, Kosovu i nasilju, imali smo slaganja i nesuglasice

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2023

-

16:17

Marfi o sastanku s Vučićem: Razgovori o Ukrajini, Kosovu i nasilju, imali smo slaganja i nesuglasice
Marfi o sastanku s Vučićem: Razgovori o Ukrajini, Kosovu i nasilju, imali smo slaganja i nesuglasice - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Američki senator Kris Marfi saopštio je da je na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o situaciji u Ukrajini, Kosovu i Metohiji i oružanom nasilju. On je naveo da je Vučić prijatelj, kao i da uvek uživa u njihovoj iskrenoj razmeni mišljenja.

"Upravo završen sastanak sa predsednikom Srbije Vučićem. Aleksandar je prijatelj i uvek uživam u našoj iskrenoj razmeni mišljenja. Imali smo produktivnu diskusiju o Ukrajini, Kosovu i oružanom nasilju. Imamo slaganja i nesuglasice i o svemu smo razgovarali", napisao je Marfi na Tviteru.

Sastanku je, pored Marfija, prisustvovao i američki senator Geri Piters.

Ranije danas u saopštenju iz Predsedništva je navedeno da je Vučić u razgovoru sa senatorima istakao da je Srbija opredeljena da razvija bližu saradnju sa SAD u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Senatori su izrazili saučešće povodom nedavnih tragičnih događaja u Srbiji, te su, s obzirom na inicijativu senatora Marfija za kontrolu oružja posle masovne pucnjave u školi u državi Konektikat, razmenili mišljenja o merama koje srpske vlasti preduzimaju.

Istaknuto je i da je deo razgovora bio posvećen dijalogu Beograda i Prištine, te je predsednik Vučić naveo da je sada prioritet formiranje Zajednice srpskih opština, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Dvojica senatora danas su razgovarala i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić o produbljivanju i razvoju ekonomske i političke saradnje, odnosima u regiona i drugim oblastim od obostranog interesa.

Govoreći o aktuelnoj geopolitičkoj i bezbednosnoj situaciji u svetu, Vučić je ponovio da Srbija ostaje privržena doslednoj politici čuvanja nacionalnih i državnih interesa, kao i poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

 

Komentari (0)

Srbija