Politika

Na zgradu opštine u Zvečanu postavljena kosovska zastava

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/05/2023

-

13:49

Na zgradu opštine u Zvečanu postavljena kosovska zastava
Euronews/Vladislav Ćup - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska zastava postavljena je danas na zgradu opštine Zvečan. Zastavu su postavili pripadnici policije. 

Juče su, odmah nakon nasilnog ulaska u zgrade opština, u Leposaviću i Zubinom Potoku takođe postavljene zastave takozvanog Kosova, pošto su prethodno skunute zastave Republike Srbije. 

Podsetimo, na severu KiM juče je kosovska policija nasilno upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spreče da uđe u opštinske prostorije.

U Beogradu je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, posvećena najnovijim dešavanjima, a odlučeno je da oružane snage Srbije ostanu do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti.

"Zbog brutalne primene sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti", saopšteno je iz Predsedništva Srbije nakon sednice.

Tokom sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost dogovorene su sve neophodne bezbednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Srbije. Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.

"Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom KFOR, u pokušaju da obezbedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji. Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda", navedeno je u saopštenju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija