Politika

Euleks o situaciji na severu Kosova: Ostajemo u pripravnosti, pažljivo pratimo situaciju

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2023

-

20:08

Euleks o situaciji na severu Kosova: Ostajemo u pripravnosti, pažljivo pratimo situaciju
Euleks - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Euleks ostaje u pripravnosti i pažljivo prati situaciju na severu Kosova i Metohije, rečeno je večeras Tanjugu iz sedišta Misije Evropske unije za vladavinu prava na KiM.

"Što se tiče vašeg pitanja o planiranim koracima Euleksa, imajte na umu da Euleks ostaje na oprezu i da pažljivo prati sve razvoje koje se tiču bezbednosti na Kosovu, kao i bezbednosti svih opština. Pripadnici Euleksove policijske jednice, zatim Rezervne policijske jedinice, kao i naših visokih policijskih savetnika i ostalog osoblja, nadgledaju razvoj situacije na severu Kosova, u koordinaciji sa kosovskom policijom i Kforom", naveli su iz Euleksa u pisanom odgovoru Tanjugu na pitanje koje korake Euleks planira da preduzme posle jučerašnjih incidenata na severu KiM.

Iz Euleksa su dodali da je njihov stav povodom najnovijih incidenata u skladu s onim što je u petak poručeno iz sedišta Evropske unije.

Portparol EU Peter Stano je u petak izjavio da Brisel najoštrije osuđuje sukobe u kojima su učestvovali kosovska policija i demonstranti na severu KiM i poručio da svi moraju da preduzmu akcije kako bi odmah deeskalirali situaciju.

Šefica UNMIK-a Karolina Zijade zatražila je da se hitno preduzmu koraci kako bi se smanjile tenzije na severu KiM.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija