Politika

Vučić o izmenama zakona o vodama i zaštiti prirode: Potpisaću zakone ako su u skladu sa Ustavom

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2021

-

13:36

Vučić o izmenama zakona o vodama i zaštiti prirode: Potpisaću zakone ako su u skladu sa Ustavom
Panorama Beograda - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će danas ili sutra da pročita izmene zakone o vodama i o zaštiti prirode koje je u sredu usvojila Skupština Srbije i da će ih potpisati ukoliko su u skladu sa Ustavom, a ako nisu neće.

Na pitanje da li je čuo primedbe organizacija za zastitu prirode na odredbe kojima se omogućava direktna pogodba o zakupu za korišćenje voda on je rekao da ne zna tačno o čemu se radi, ali napominje da splavovi nisu postavljeni u Beogradu juče i da tu stoje godinama.

Kaže i da su u vreme vlasti DS i u Bloku 45 iza Save prema Galovici izgrađeni velelepni objekti, a da su se sada neki setili da im to smeta.

Kaže i da oni polaze od sebe i uvek vide da će neko nešto da ukrade.

Podseća i da su jedan mafijaš iz regiona i domaći mafijaš kradući šljunak poremtili tok Drine, a dešavalo se to 25 godina i svi su ćutali, a sada, kaže, ako ima da se dobije neka para spolja da bi se radilo na destabilizovanju vlasti u Srbiji pričamo o čistom vazduhu.

"Naš posao je da radimo na zelenoj agendi ozbiljno, ali odgovorno, i neću da se dodvoravam nikome", poručio je Vučić uz poruku da se neće dozvoliti da se namerno uništavaju vode i reke.

Preporuka za vas

Vesić o izmenama zakona o vodama: Cilj je da se uredi postojeće stanje, neki splavovi će morati da budu uklonjeni
Bura oko izmena i dopuna dva zakona - o vodama i o zaštiti prirode: Šta zameraju ekološka udruženja

Komentari (0)

Srbija