Politika

Oštri tonovi u nastavku sednice parlamenta o anketnom odboru, poslanici sutra nastavljaju rad

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2023

-

19:43

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Skupština Srbije završila je večeras rad, a raspravu o formiranju Anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice koje su dovele do masovnih ubistava u Srbiji nastaviće sutra.

Popodnevni deo rasprave prošao je u oštrijem tonu, a tome je prethodilo javljanje za reč poslanice Srpske napredne stranke Nevene Đurić kojoj je, kako se moglo čuti i od predsednika parlamenta Vladimira Orlića, dobacivao poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

“Šta su značili ti urlici, Milivojeviću? Kakvo je to ponašanje”, upitao je Orlić Milivojevića.

Samostalni poslanik Dejan Bulatović se javio za reč i rekao da želi da se izvini zbog ponašanja opozicije.

“Ja nisam u ovome učestvovao, ali mene je sramota šta su uradili. Ja kao opozicioni poslanik nikada ovo neću podržati. Ja se još jednom izvinjavam Neveni”, rekao je Bulatović koji je sa Milivojevićem nastavio oštru raspravu iz klupe.

Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov kritikovao je ponašanje Milivojevića i rekao da mu ne pada na pamet da “grokće i uzdiše kada neka žena dobije reč”.

“Mislite da ćemo da ćutimo na to?”, upitao je Jovanov i rekao da je Milivojević Đurićevu nazivao “Ćićolinom”, te upitao i zašto se nijedna žena nije javila da reaguje.

Poslanik SNS Zoran Tomić rekao je da opozicija svaku priliku koristi da “lešinari”.

Poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović primetio je da je sednica izmakla kontroli.

“Čule su se neprimerene stvari. Apsolutno sam siguran da svi osuđujemo loše reči prema bilo kojoj ženu, kao i sve druge neprimereni reči, ali budite fer i poslušajte šta se sve ovde izgovara”, rekao je Stefanović.

Prethodno je poslanik SNS Aleksandar Marković rekao da sama činjenica da je ovlašćeni predlagač Radomir Lazović iz opozicije govori da je SNS spremna za dijalog i da želi da razgovara sa svim relevantnim faktorima u društvu.

“Ti zločini otvorili su niz pitanja na koja kao društvo treba da pronađemo odgovore, kako da se izborimo i kako da sprečimo da nam se ovako nesto ne ponovi. Anketni odbor će dati izvesne odgovor na sva pitanja, daću i lični doprinos, ali sudeći po atmosferi ne obećava da će se svi članovi postaviti nepristrasno”, rekao je Marković. 

Komentari (0)

Srbija