Politika

Brnabić: Napad na Lava Pajkića rezultat poziva na linč

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2023

-

14:27

Brnabić: Napad na Lava Pajkića rezultat poziva na linč
Brnabić: Napad na Lava Pajkića rezultat poziva na linč - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je napad na poslanika Srpske napredne stranke Lava Pajkića "rezultat poziva na linč, uvreda i mržnje". 

"Sinoć je, bez ikakvog povoda, osim što je član SNS, kukavički, sa leđa, uz uvrede i psovke na račun njegove preminule majke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića napadnut Lav Pajkić. To je rezultat poziva na linč, uvreda i mržnje koje svakodnevno trpimo. Nastavljamo borbu za pristojnu Srbiju", napisala je premijerka na Tviteru.

Pajkić je prethodno na svom Instagram nalogu objasnio kako je napadnut, ocenivši kao zanimljivo to što se incident dogodio nakon održanog protesta opozicije "Stop nasilju".

"Sinoć sam ispred porodičnog doma, dok sam sa devojkom ulazio u zgradu, sa leđa fizički napadnut od strane nepoznate osobe, koja mi je zadala više udaraca u predelu glave uz salvu uvreda prema mojoj pokojnoj majci i predsedniku Aleksandru Vučiću", napisao je Pajkić.

On je dodao da je atmosfera agresije i straha, "kreacija političkih oponenata koji svakodnevno propagiraju i promovišu nasilje u Skupštini, a koje se izliva na ulicama".

"Vešala, najgnusnije pretnje, karabini, obešena lutka predsednika, fizički napadi, uriniranje po zgradi Vlade, produkt je njihove politike", naveo je Pajkić.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja osudilo je danas napad na državnog sekretara Lava Pajkića.

Ministarstvo poziva nadležne organe da hitno reaguju u skladu sa svojim nadležnostima, i ispitaju sve okolnosti ovog slučaja, a krivce privedu pravdi. Nasilje na ulicama je apsolutno neprihvatljivo prema bilo kojem građaninu, a fizičko i verbalno obračunavanje, ne smeju da budu tolerisani ni na koji način, navedeno je u saopštenju tog ministarstva.

"Svako ko agresiju, mržnju i nasilje pokazuje na ulici, zaslužuje ne samo osudu državnih organa, već i celog društva. Nulta tolerancija prema svakom vidu nasilja jedini je način izgradnje pristojnog i tolerantnog društva u svakoj državi", saopštilo je minsitarstvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija