Politika

SSP: Zašto je povećana cena gradnje metroa i zašto se gradi bez javnih nabavki

Komentari

Autor: FoNet

16/07/2021

-

15:00

SSP: Zašto je povećana cena gradnje metroa i zašto se gradi bez javnih nabavki
SSP: Zašto je povećana cena gradnje metroa i zašto se gradi bez javnih nabavki - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović upitala je zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića zašto je došlo do povećanja cene izgradnje metroa sa 2,2 na šest milijardi evra.

Popović je u pisanoj izjavi upitala i zašto se neće sprovoditi javne nabavke za izgradnju metroa i koliko će se još i od koga Srbija zadužiti za njegovu izgradnju.

"Ovo je još jedan potpuno promašen i preskup projekat ove vlasti koja opet obećava izgradnju metroa pred beogradske izbore", ocenila je Popović i ukazala da su se pred prošle beogradske izbore 2018. prodavale karte za metro.

"Da li je ovo još jedno u nizu lažnih predizbornih obećanja", pitala je Popović, a primetila je da je Vesić izjavio da je "posebno srećan" što je partner u izgradnji metroa francuska firma Alstrom.

"Da li to znači da ste nesrećni što će metro zapravo da gradi kineska firma, dok će francuska samo prodati vozove i opremu", upitala je Popović i konstatovala da "umesto da se ovih dana vozimo prvom linijom metroa u čijoj gradnji su učestvovale srpske firme, Beograđanima se ugrožava pijaća voda zbog vaše besmislene trase koja će ih koštati najmanje šest milijardi evra".

Komentari (0)

Srbija