Politika

Vučić: Svi u svetu znaju ko je taj koji pokušava da eskalira situaciju na Kosovu i Metohiji i ko se igra rata

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/06/2023

-

13:36

Vučić: Svi u svetu znaju ko je taj koji pokušava da eskalira situaciju na Kosovu i Metohiji i ko se igra rata
Vučić: Svi u svetu znaju ko je taj koji pokušava da eskalira situaciju na Kosovu i Metohiji i ko se igra rata - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas svi u svetu znaju ko je taj koji pokušava da eskalira situaciju na Kosovu i Metohiji, ko se igra rata i ko šalje one koji ne smeju da postoje po Rezoluciji 1244, Kosovske snage bezbednosti da marširaju u Južnoj Mitrovici.

"Znaju svi ko hoće rat i kome to odgovara i ko to želi po svaku cenu. Srbija to ne želi, ali znaju oni takođe da sve ima svoju meru i granice. Mi smo dali sve od sebe da se sačuva mir, uvek spremni na kompromise, to je lepa i dobra reč, ne loša. Kao što je i razgovor dobra reč", rekao je Vučić u Valjevu.

On je rekao da očekuje mnogo teških situacija u narednom periodu.

"Siguran sam da će zapadnjaci doći sa nekom genijalnom idejom sa nekim tekstom statuta (Zajednice srpskih opština) u kom nas neće ništa pitati. Očekujem mnogo, mnogo problema i muka, ali nije to od juče. Velika je nervoza zbog situacije u Ukrajini i neki misle da mi treba da platimo cenu za njihova neispunjena očekivanja", rekao je Vučić.

Upitan o odlaganju formiranja Pokreta koji je prvobitno najavljen, Vučić je rekao da vode razgovore i je razgovarao "nekim od divnih ljudi koji će imati veliku ulogu u tom Pokretu", kao i da se radi na platformi.

"Nismo mogli jer smo bili prezauzeti najtežom situacijom na KiM pre svega, drugih problema od Ukrajine, ubistva naše dece u Ribnikaru, Malom Orašju i Duboni. O Kosovu da ne govorim, to je na dnevnom nivou - po 20 razgovora telefonskih koji su se toga ticali. Onda ne možete da se posvetite nečemu što je unutrašnje politički rad. Moj posao je da budem predsednik Srbije, a kada pronađem slobodnog vremena da se bavim važnim političkim stvarima za budućnost zemlje, nadam se da ću imati u budućem periodu", rekao je on.

 

Komentari (0)

Srbija