Politika

Selaković na ceremoniji odavanja počasti povodom 634. godišnjice Kosovske bitke

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2023

-

14:50

Selaković na ceremoniji odavanja počasti povodom 634. godišnjice Kosovske bitke
Selaković na ceremoniji odavanja počasti povodom 634. godišnjice Kosovske bitke - Copyright Tanjug/MRZS

veličina teksta

Aa Aa

Izaslanik predsednika Republike Srbije i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković, predvodio je danas državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja državnih i vojnih počasti povodom obeležavanja 634. godišnjice od Boja na Kosovu, kod Spomenika kosovskim junacima u Kruševcu.

Tom prilikom on je istakao da je Vidovdan dan kada se sećamo ne samo kosovskih junaka, već i svih stradalih u odbrambeno-oslobodilačkim otadžbinskim ratovima sve do današnjeg dana, kao i dan kada se sećajući Kosovske bitke, vraćamo kosovskom zavetu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Kosovskom zavetu koji nije vezan samo isključivo za Kosovo i Metohiju, on je vezan za čitav srpski narod. Vraćamo se kosovskom zavetu koji nas upućuje da je jedini spas u našoj slozi i u našem jedinstvu, pogotovo na Kosovu i Metohiji gde naši građani u teškim danima koje proživljavaju, pogotovo u poslednjih nešto više od mesec dana", istakao je on.

Tanjug/MRZS

 

Naglasio je da čitav srpski narod, svi građani kao i čitava Srbija treba da stanu iza predsednika Aleksandra Vučića i iza svog državnog rukovodstva, kako bi se u tom jedinstvenom stavu po pitanju Kosova i Metohije, stalo ispred sveta.

"Da u tom jedinstvu pronađemo put da u ovim teškim okolnostima i teškim vremenima sačuvamo mir, sačuvamo slobodu Srbije i sačuvamo naš narod i našu državu na Kosovu i Metohiji" naveo je ministar, nakon čega je položio venac i odao počast knezu Lazaru u manastiru Ravanica.
 

Komentari (0)

Srbija