Politika

Srpska lista: Kurti planira eskalaciju

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2023

-

12:27

Srpska lista: Kurti planira eskalaciju
Srpska lista - Copyright Srpska lista

veličina teksta

Aa Aa


Odluka Aljbina Kurtija da nepostojeće organizacije "Civilnu zaštitu" i "Severnu brigadu", proglasi terorističkim deo su plana da stvaranjem izmišljenog neprijatelja opravda nastavak političkog terora, koji sa svojim specijalcima sprovodi na severu Kosova kroz neosnovana hapšenja Srba, maltretiranje i zastrašivanje, saopštila je danas Srpska lista.

Prema oceni Srpske liste, taj Kurtijev potez govori da umesto deeskalacije on planira dalju eskalaciju, represiju i učvršćavanje parapolicijeske, okupacione vlasti na severu Kosova.

Kako se navodi, Severna brigada je virtuelna organizacija koja postoji u Kurtijevoj glavi, a Civilna zaštita je godinama unazad integrisana sa svojim nekadašnjim radnicima u kosovske institucije, od kojih ti radnici i danas primaju platu.

"Odluka Kurtijevog režima dolazi nakon predstave koju je očigledno pripremio, kada je pronađeno fantomsko vozilo sa nekakavim oružjem, koje je pre moglo stati u kamion nego u putničko vozilo, ali i nakon bačene nekakve zapaljive naprave kod zgrade opštine severna Mitrovica", navodi se u saopštenje.

Srpska lista objašnjava da se u oba slučaja "lice mesta se nalazi u parametru koji nedeljama unazad kontrolišu Kurtijevi specijalci, njihove kamere i dronovi te ostala oprema za nadzor".

"Kurti je uspostavio jedinstven sistem koji je ništa drugo do lov na veštice u 21. veku, po kome se nepostojeće organizacije, koje nisu javno nikada viđene, niti preuzele odgovornost za teroristički napad, proglašavaju terorističkim organizacijama", ocenila je Lista.

Ta stranka zatražila je od Kfora i Euleksa da najhitnije razmesti svoje snage na svim neuralgičnim tačkama na severu Kosova i preventivnom delovanjem spreče da "Kurti ostvari svoj pakleni plan i ugrozi mir na ovim prostorima".

Komentari (0)

Srbija