Politika

Rutinska vojna vežba KFOR-a na zapadu Kosova i Metohije

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2023

-

08:53

Rutinska vojna vežba KFOR-a na zapadu Kosova i Metohije
Rutinska vojna vežba KFOR-a na zapadu Kosova i Metohije - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Regionalna komanda KFOR-a Zapad saopštila je da će u periodu od 4. do 6. jula godine sprovesti rutinsku vojnu vežbu u zapadnom delu Kosova i Metohije s ciljem da se poboljšaju gotovosti i pripremljenost jedinica.

U saopštenju se navodi da će vojnici i vozila te misije biti raspoređeni u opštinama Istok, Štrpce, Mamuša, Dečane, Đakovica, Dragaš, Elez Han i Elezit Kačanik.

Navodi se da će se u periodu održavanja vežbe biti helikopterskih letova iznad opština Đakovica, Štrpce i Mamuša, a konvoji teških vozila prolaziće primarnim i sekundarnim saobraćajnicama unutar ovog područja.

Ističe se da Kfor sprovodi ovakve rutinske vežbe zbog obuke, "kako bi obezbedio blagovremen i siguran odgovor" nastojeći da obezbedi minimalan uticaj na civilno stanovništvo i ograniči svaki poremećaj komercijalnih aktivnosti.

"Kfor je svakodnevno fokusiran na sprovođenje svog mandatada da osigura bezbedno okruženje i slobodu kretanja za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine", navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija