Politika

Milatović: Vučić mi je rekao da novi ambasador neće biti Vladimir Božović

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2023

-

16:50

Milatović: Vučić mi je rekao da novi ambasador neće biti Vladimir Božović
Milatović: Vučić mi je rekao da novi ambasador neće biti Vladimir Božović - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vućić rekao da novi ambasador Srbije u Podgorici neće biti Vladimir Božović.

Milatović je u intervjuu Televiziji Crne Gore, koji će biti emitovan večeras, rekao da naredne sedmice putuje u Brisel gde će razgovarati sa evropskim parlamentarcima i da će tražiti da Evropska komisija odloži objavljivanje izveštaja o napretku, kako bi se vladi i parlamentu dalo više vremena za postizanje rezultata.

"Izveštaj Evropske komisije jedna je dobra refleksija stanja, ali kada ga analizirate, shvatate da mnoge stvari koje su napisane su rezultat jedne institucionalne nestabilnosti u prethodne tri godine", rekao je on.

Prema njegovim rečima, dve vlade nisu uspele da u sprezi sa parlamentom zaokruže ključne reforme koje su bile potrebne u vladavini prava, pravosuđu i slično.

"U tom pravcu odlučio sam da već naredne sedmice otputujem u Brisel, gde ću u razgovoru sa poslanicima objasniti stvari, predstaviti drugačiju vizuru i nadam se da će im nakon razgovora neke stvari biti jasnije i da će razgovor uticati na Deklaraciju o Crnoj Gori koju treba da donesu u septembru-oktobru. Tražiću i pomeranje izveštaja o progresu kako bi dali vreme novom parlamentu i vladi da malo pokrenu stvari", najavio je Milatović.

Predsednik Crne Gore je zabrinut medijskim napisima da će buduća vlada biti glomazna i smatra da će, ako se to desi, biti jasno da su se zadovoljavali politički apetiti.

Milatović će otputovati u službenu posetu Francuskoj u narednih dva meseca, na poziv Emanuela Makrona, prenela je RTCG.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija