Politika

Petković: Kurti izjavom o kosovskoj policiji priznao da su mu cilj teror i istrebljenje

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2023

-

14:25

Petković: Kurti izjavom o kosovskoj policiji priznao da su mu cilj teror i istrebljenje
Petković: Kurti izjavom o kosovskoj policiji priznao da su mu cilj teror i istrebljenje - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavom da je njegova policija naslednik tzv. OVK mnogo toga objasnio, i da sada, čak i oni koji su odlučivali da zatvore oči pred terorom na severu Kosova i Metohije, ne mogu da ostanu nemi pred takvim "javnim priznanjem militantne politike Prištine".

Kako je rekao, Kurti je poistovetivši svoju policiju sa zločinačkom organizacijom kakva je OVK, a koja je odgovorna za smrt hiljada civila, kako Srba, tako i političkih neistomišljenika i Srbiji lojalnih Albanaca, konačno otvorio svoje karte i priznao šta mu je cilj - teror i istrebljenje, navodi se u saopštenju kancelarije za KiM.

Kako je pojasnio, Kurtijeva policija je na severu KiM koristila iste metode nasilja i zastrašivanja koje je koristila i teroristička OVK, jer su se na meti njihovog terora proteklih nedelja našli svi - od dece do staraca, i dodao da se ljudi otimaju, automatskim oružjem se napada na goloruke civile, čitavom jednom narodu se u "neskriveno fašističkom maniru uskraćuje pravo na postojanje".

"Inostranim sponzorima Kurtija i njegove klike i ovom prilikom postavljam pitanje: kakav prostor možemo da imamo za dijalog i deeskalaciju kada onaj koji je za sadašnju situaciju odgovoran, ne samo da ne pokazuje sposobnost da deluje racionalno i odstupi, već iznosi neskrivene pretnje fizičkom opstanku Srba na Kosovu i Metohiji? Kurti, kao rob sopstvenih kompleksa, izjednačavajući tzv. kosovsku policiju i OVK, de fakto se stavio na čelo partijske i ideološke paravojske, i njegov san da postane ratni poglavica se lagano ostvaruje, samo što je njegov san košmar za sve razumne i miroljubive žitelje Balkana. Kurti je danas svojom izjavom, takođe, potvrdio svu opravdanost zahteva Srba na severu Kosova i Metohije za povlačenje pripadnika prištinske partijske policije sa tog područja, jer dobili smo i javno priznanje da to nije nikakva policija, već da je reč o zločinačkoj formaciji", zaključio je Petković.

 

Komentari (0)

Srbija