Politika

Dogovoreno postavljanje biste Bolvara u Beogradu i Tesle u Karakasu

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2023

-

13:55

Dogovoreno postavljanje biste Bolvara u Beogradu i Tesle u Karakasu
Dogovoreno postavljanje biste Bolvara u Beogradu i Tesle u Karakasu - Copyright beograd.rs/g/beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević primio je danas u Starom dvoru ministra spoljnih poslova Bolivarske republike Venecuele Ivana Hila Pinta i tom prilikom istakao da su razgovarali o sporazumu koji bi učvrstio saradnju između dve prestonice - Beograda i Karakasa. 

"Pričali smo o daljoj saradnji u oblasti nauke, kulture, sporta, u razmeni iskustva ljudi u Karakasu i Beogradu kada je u pitanju upravljanje velikim komunalnim sistemima", rekao je Nikodijević. 

On je naveo i da je dogovoreno postavljanje biste Simona Bolivara u Beogradu, kao i biste Nikole Tesle u Karakasu. 

"Tu odluku ćemo doneti krajem septembra na Skupštini grada Beograda, kao i postavljanju biste našem najvećem naučniku Nikoli Tesli u Karakasu ", istakao je Nikodijević. 

Ministar spoljnih poslova Venecuele Ivan Hil Pinto je rekao da Srbija i Venecula, odnosno Beograd i Karakas neguju diplomatske odnose više od 140 godina. 

"Mi smo danas razgovarali o svim mogućnostima za našu saradnju i želimo da se pobratimimo, da se Beograd i Karakas pobratime", naveo je Hil Pinto. 

Dodao je da smatra da će poseta Srbiji doneti izuzetne rezultate. 

"Mi radimo ubrzano na tome da uspostavimo jednu stalnu, stabilnu i jaku saradnju sa Srbijom. Želimo da pored političkih odnosa, koji su tradicionalno jako dobri između naše dve zemlje unapredimo saradnju na ekonomskim i svim drugim poljima", rekao je Hil Pinto. 

Govoreći o sporazumu za ukidanju viza između Srbije i Venecuele koji je potpisan, Hil Pinto je ocenio da će to znatno unaprediti turističku razmenu. 

On je dodao da se radi i na uspostavljanju direktnog leta Beograd - Karakas. 

Hil Pinto je rekao da je za Venecuelu veoma važno da čuje iskustva Grada Boeograda u suočavanju sa svakodnevnim problemima. 

"Danas smo imali priliku da čujemo kako se Grad Beograd suočava sa svakodnevnim problemima po pitanju otpada, po pitanju transporta, ali i po pitanju socijalne politike", zaključio je Hil Pinta. 

Komentari (0)

Srbija