Politika

Hoti: Priština nikad nije bila toliko kritikovana u Kongresu kao pre dva dana

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2023

-

18:53

Hoti: Priština nikad nije bila toliko kritikovana u Kongresu kao pre dva dana
Avdulah Hoti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti izjavio je da Priština u američkom Kongresu nikada nije bila toliko kritikovana kao što je to bilo pre dva dana, tokom izveštaja specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, u Spoljnopolitičkom odboru Predstavničkog doma. 

Hoti je na svom nalogu na Fejsbuku naveo da je Priština ranije dobijala savete, primedbe i sugestije, kao i da je bilo pozitivnih ocena o pristupu Kosova.

''Ne treba da nas teši činjenica da su kritike bile još veće prema drugim zemljama Zapadnog Balkana koje drže kao taoce drže region da ne napreduje ka evropskim integracijama'', naveo je Hoti, a prenosi Reporteri.

On je pored toga istakao da za Prištinu ''nema drugog puta osim SAD''.

''Održavanje i unapređenje naših odnosa sa SAD i drugim saveznicima je jedini način da se suočimo sa izazovima u konsolidaciji državljanstva Kosova u međunarodnoj areni.

Za nas ne postoji drugi način. Zamislite na trenutak položaj Kosova u međunarodnoj areni i perspektivu evroatlantskih integracija bez podrške saveznika i uverićete se u potrebu naše pune i stalne koordinacije sa saveznicima'', ocenio je Hoti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija