Politika

Priština najavljuje nastavak naoružavanja "prema planu tranzicije"

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2023

-

22:12

Priština najavljuje nastavak naoružavanja "prema planu tranzicije"
Priština najavljuje nastavak naoružavanja "prema planu tranzicije" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo odbrane Kosova saopštilo je danas da posle nabavke dronova ''bajraktar'' nastavlja naoružavanje i istovremeno demantovalo navode pojedinih medija o sporazumima Prištine sa Turskom o nabavci dodatne vojne opreme u vrednosti od više miliona evra.

Iz ministarstva su saopštili da se ulaganja u naoružanje nastavljaju "prema planu tranzicije", prenela je Koha ditore.

“Ono što možemo potvrditi je da se ulaganja u vojni arsenal nastavljaju u skladu sa Sveobuhvatnim planom tranzicije, u koordinaciji sa našim strateškim partnerima i u skladu sa standardima NATO”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo je demantovalo postojanje dokumenata, za koja se pojedini mediji tvrdili da su sporazumi Prištine sa turskim vlastima o nabavci nove vojne opreme, nakon dronova "bajraktar", a u kojima je prikazana vrednost od više miliona evra.

“Kupovine i detalji ugovora o ulaganju u naoružanje i drugu vojnu opremu su poverljivi i stoga nisu otvoreni za javnost. Stoga, osim članka koji možete pronaći na sajtu Ministarstva na ovu temu, ne možemo s vama deliti nikakve druge informacije. Što se tiče ugovora koje ste priložili i koji su objavljeni na nekim portalima, negiramo njihovu autentičnost”, navode iz Ministarstva.

Priština je pre nekoliko dana ozvaničila kupovinu dronova „bajraktar” od Turske.

Koha navodi da je reč o šest takvih dronova koji su uvršteni u arsenal Kosovskih bezbednosnih snaga i ''koji su stigli u maju''.

Kfor je u ponedeljak saopštio da se „bajraktar” ne može koristiti bez dozvole Kfora. 

Koha navodi da u prištinskom ministarstvu odbrane nisu želeli da komentarišu saopštenje Kfora.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija