Politika

Srbija Centar upisan u registar političkih stranaka u Srbiji

Komentari

Autor: FoNet

23/07/2023

-

13:12

Srbija Centar upisan u registar političkih stranaka u Srbiji
Zdravko Ponoš - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Ministartstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu je donelo rešenje kojim je Srbija Centar upisan u registar političkih stranaka u Srbiji, na osnovu više od 10.000 potipisa građanja koji su predati Ministarstvu, saopštio je danas ta partija.

Predsednik Srbija Centra Zdravko Ponoš naglasio je da je pravljenje političke stranke iz temelja zahtevan proces, ali da je podrška koja je dobijena prilikom prikupljanja potpisa "izraz poverenja građana i dokaz da je to pravi put za učestvovanje u političkoj utakmici", navodi se u saopštenju.

Srbija Centar će, kako je istaknuto, "i u formi politička stranke zastupati politiku koja ga je afirmisala da kao pokret za samo godinu dana postane prepoznatljiva i snažna opoziciona politička organizacija".

"U borbi za bolju Srbiju i za dobrobit njenih građana nastavićemo da sarađujemo sa drugim opozicionim organizacijama koje ne pristaju na ucene i trule nagodbe sa režimom. Stanje u zemlji to zahteva", poručuje Srbija Centar, uz obećanje da će opravdati poverenje građana koji su podržali osnivanje te stranke.

Komentari (0)

Srbija