Politika

Ambasador SAD u Prištini: Pretnje i zastrašivanja su neprihvatljivi

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2023

-

12:51

Ambasador SAD u Prištini: Pretnje i zastrašivanja su neprihvatljivi
Euronews/Vladislav Ćup - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer saopštio je da su pretnje i zatrašivanje pojedinaca ''koji služe za dobrobit svih građana Kosova'' potpuno neprihvatljivi.

On je na svom nalogu na Tviteru podelio objavu šefa Euleksa Đovanija Pjetra Barbana, u kojoj je on izrazio zabrinutost povodom, kako je rekao, medijskih izveštaja da novi kosovski policajci iz srpske zajednice dobijaju preteće poruke.

''U potpunosti delim zabrinutost. Pretnje i zastrašivanje pojedinaca koji služe za dobrobit svih građana Kosova su potpuno neprihvatljivi. Kao što sam već rekao, Kosovska policija postoji da služi svim zajednicama na Kosovu i njen sastav treba da odražava diverzitet na Kosovu'', napisao je Hovenijer povodom podeljene objave.

Ranije je zamenik direktora kosovske policije za severni region Mitrovice Veton Eljšani naveo da su na severu KiM počela da rade 74 nova policajca iz nevećinskih zajednica, od kojih su 45 Srbi.

"Na sever su došla 74 nova policajca iz zajednica, od kojih je 45 iz srpske zajednice. Dok su drugi pripadnici romske, aškalijske, egipćanske, bošnjačke, turske zajednice. Trenutno je to faza njihove interne obuke, a njihova obuka uključuje patrolu, saobraćaj, istrage ", izjavio je Eljšani.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija