Politika

Orlić zahvalio predsedniku Ugande na principijelnom stavu oko Kosova i podršci Beogradu za EXPO 2027.

Komentari

Autor: Fonet

30/07/2023

-

20:36

Orlić zahvalio predsedniku Ugande na principijelnom stavu oko Kosova i podršci Beogradu za EXPO 2027.
Orlić zahvalio predsedniku Ugande na principijelnom stavu oko Kosova i podršci Beogradu za EXPO 2027. - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Ugande Joveri Museveni izjavio je na sastanku sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem da njegova zemlja čvrsto stoji iza odluke da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Orlić mu je na tome zahvalio i iskoristio priliku da ga upozna sa teškom situacijom na Kosovu i Metohiji i sa opasnim potezima koje Priština povlači, sa namerom da protera srpski narod i ugrozi mir, saopštila je Skupština Srbije.

Fonet/Ana Paunković

 

Kako se navodi, Orlić je pozdravio posetu velikog prijatelja Srbije i srpskog naroda, ocenjujući je kao značajnu za dalje unapređenje bilateralnih odnosa, koji ove godine obeležavaju šest decenija uspostavljanja, kao i za intenziviranje saradnje Srbije i Ugande, za šta postoji iskreno opredeljenje obe strane.

Orlić je zahvalio Ugandi i na podršci kandidaturi Srbije za domaćina EXPO 2027, izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja poslovnog centra Ugande u Beogradu i pozdravio bilateralne sporazume koji su potpisani između dve vlade.

Na sastanku je razgovarano i o jačanju ekonomske saradnje u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, građevinarstvu i informacionim tehnologijama.

Srbija ostaje istinski posvećena daljem razvoju odnosa i saradnje sa svim afričkim zemljama, što uključuje i Ugandu, za koju nas veže tradicionalna bliskost, međusobno razumevanje i iste težnje – da zajedno sa svojim prijateljima čuvamo slobodu, suverenost i svoje interese, kazao je Orlić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija