Politika

Brnabić: Srbija spremna da sa Saudijskom Arabijom razvija svestranu saradnju

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2023

-

16:51

Brnabić: Srbija spremna da sa Saudijskom Arabijom razvija svestranu saradnju
Brnabić: Srbija spremna da sa Saudijskom Arabijom razvija svestranu saradnju - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa ministrom turizma Saudijske Arabije Ahmedom Akilom Al Hatibom i, prilikom razgovora o temama koje su od interesa za obe zemlje, istakla da je Srbija spremna da sa Saudijskom Arabijom razvija svestranu saradnju. 

"Srbija Saudijsku Arabiju vidi kao prijateljsku državu i potencijalno važnog partnera sa kojim ove godine obeležava 10. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa", kazala je Brnabić, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka i ministar su se složili da posebno značajni potencijali postoje u domenu privredne razmene, čemu će doprineti i danas potpisan Memorandum o razumevanju između Srbije i Saudijske Arabije. 

Oni su pozdravili osnivanje srpsko-saudijskog poslovnog saveta i istakli da saradnja privrednika iz Srbije i Kraljevine Saudijske Arabije ima veliki potencijal. 

Premijerka je, kako navode, u tom smislu posebno istakla oblasti turizma, poljoprivrede, energetike, biotehnologija i IT sektora. 

Sastanku su prisustvovali ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministar turizma i omladine Husein Memić, navodi se u saopštenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija