Politika

Povređen Predrag Voštinić iz LF: "Pokušali da ga izguraju automobilom, pa se vratili i oborili ga sa bicikla"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/09/2023

-

11:13

Povređen Predrag Voštinić iz LF: "Pokušali da ga izguraju automobilom, pa se vratili i oborili ga sa bicikla"
Predrag Voštinić - Copyright FoNeT/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta je poveđen sinoć kada ga je sa bicikla oborio automobil, rekao je za Euronews Srbija Vladan Slavković iz te ogranizacije.

Slavković je rekao da su Voštinića na putu u Adanima kod Kraljeva sustigla dva automobila dok je bio na biciklu, a jedan automobil je bio novosadskih registarskih oznaka.

"Pokušali su da ga izguraju na bankinu. Nisu u tome uspeli i produžili su. Zatim su se sto metara odatle okrenuli na kružnom toku i krenuli prema Voštiniću. On ih je ugledao i pokušao je da pobegne do marketa na kojem se nalaze kamere. Oni su ga malo pre toga sustigli i oborili", rekao je Slavković.  

Prema njegovim rečima, sigurno je postojala namera vozača da krene ka Voštiniću, ali ne može da kaže koji je povod. Kada je Voštinić oboren, osobe su izašle iz automobila i, kako je rekao Slavković, tu je bilo raznih ružnih reči, a na kraju su oni ipak pozvali Hitnu pomoć. 

Rekao je i da je Predrag Voštinić dobio prelom zgloba desne šake, hematom na glavi, povredu karlice i ugruvavanje desnog ramena. Sve vreme je bio svestan i dao je izjavu policiji. Prema informacijama koje Slavković ima, policija je osobe iza automobila legitimisla i pustila. 

Za Euronews Srbija je u kraljevačkoj policiji potvrđeno da se u Adranima kod Kraljeva dogodila, kako su naveli, nezgoda u kojoj su učestvovali putničko vozilo i biciklista sinoć oko 19.30. Rekli su da je vozač bicikla zadobio teške telesne povrede i da je tužilac izvšrio uviđaj.  

Za javni servis je u Opštoj bolnici u Kraljevu rečeno da je Voštinić zbrinut s teškim telesnim povredama, polomljenim zglobom desne ruke, povredama ramena i glave.

Povodom ovog slučaja oglasile su se stranke opozicije koje su zatražile da se slučaj istraži do kraja i da počinioci budu kažnjeni. 

Komentari (0)

Srbija