Politika

Milunu Milenkoviću Lunetu produžen pritvor za još dva meseca

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Anđelka Ćup

14/09/2023

-

12:56

Milunu Milenkoviću Lunetu produžen pritvor za još dva meseca
Milunu Milenkoviću Lunetu produžen pritvor za još dva meseca - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Treneru Kik-boks kluba Milunu Lunetu Milenkoviću iz Kosovske Mitrovice, produžen je pritvor za još dva meseca, potvrdio je za Euronews Srbija njegov branilac Miodrag Brkljač.

Razlozi za produženje produženje pritvora Milenkoviću su isti kao i prilikom ranijih odluka, tvrdi advokat Brkljač.

"Oni su naveli da postoji opasnost od bekstva, s obzirom da je on, kako oni kažu, osim što je kosovski i srpski državljanin, pa može da pobegne u državu Srbiju. Drugi razlog je da može da utiče na svedoke i na saučesnike, iako su svedoci i neki potencijalni saučesnici već saslušani, što znači da postoje njihove izjave kkoje su date tužiocu i na njih se ne može više izršiti bilo kakav uticaj. Treći razlog je, kako je navedeno, da bi mogao da ponovi krivično delo“, naveo je Miodrag Brkljač i dodao da je već podneo žalbu Apelacionom sudu u Prištini.

Branilac Miluna Luneta Milenkovića kaže da, na osnovu ranijih iskustava, nije optimista da će žalba da bude usvojena, posebno zato što se njemu na teret stavlja teško krivično delo terorizma.

"On se tereti da je navodno prošle godine u decembru mesecu, sa još nekim licima bacao eksplozivne naprave na prostorije opštinske izborne komisije u Mitrovici. Takođe, stavlja mu se na teret i da je navodno organizovao napad građana na pripadnike takozvane kosovske policije i na pripadnike KFOR-a ispred opštine u Zvečanu, 26. i 29. maja ove godine, kao i da je sa nekim drugim licima napao grupu Albanaca koji su prolazili pešačkom zonom u severnom delu Kosovske Mitrovice“, zaključuje Brkljač za Euronews Srbija i naglašava da njegov klijent još nije saslušan i da je saslušanje zakazano za 20. septembar, ali da datum još nije potvrđen.

Milun Lune Milenković je uhapšen 13. juna, u centru severnog dela Kosovske Mitrovice, u jednom frizerskom salonu. Prilikom hapšenja je pretučen od strane pripadnika specijalne kosovske policije, a članovi kik-boks kluba u kome je trener i građani su nekoliko dana organizovali mirne proteste, pod sloganom "Vratite nam Luneta", sa zahtevom da se on pusti na slobodu.  

Komentari (0)

Srbija