Fokus

Najmanje 29 vojnika Nigera poginulo u sukobu sa pobunjenicima

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2023

-

15:19

Najmanje 29 vojnika Nigera poginulo u sukobu sa pobunjenicima
Najmanje 29 vojnika Nigera poginulo u sukobu sa pobunjenicima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 29 pripadnika vojske Nigera je poginulo u napadu naoružanih pobunjenika u blizini granice sa Malijem, saopšteno je iz ministarstva odbrane ove zapadnoafričke države.

"Preliminarni broj žrtava ovog napada je 29 vojnika koji su pali u borbi, dva vojnika su ranjena, a nekoliko desetina napadače je likvidirano", navodi se u zvaničnom saopštenju koje je pročitano na nigerskoj nacionalnoj televiziji, prenosi Rojters.

Ministarstvo odbrane nije saopštilo koja pobunjenička organizacija stoji iza ovog napada, jednog od najsmrtonosnijih od kako je u julu ove godine izvršen vojni puč.

Niger se, kao i susedne države Mali i Burkina Faso, bori sa ekstremistima povezanim sa Al Kaidom i Islamskom državom koji su likvidirali hiljade ljudi, a preko dva miliona primorali na izbeglištvo.

Ministarstvo odbrane Nigera je saopštilo da su se vojnici vraćali sa zadatka kada ih je napala jedinica sa više od 100 pobunjenika u vozilima i na motociklima koji su koristili eksplozivne naprave i izvodili samoubilačke napade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet