Fokus

Dvojica američkih vojnika poginula na Aljasci, 12 povređeno u prevrtanju vozila

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2023

-

19:35

Dvojica američkih vojnika poginula na Aljasci, 12 povređeno u prevrtanju vozila
Dvojica američkih vojnika poginula na Aljasci, 12 povređeno u prevrtanju vozila - Copyright Tanjug AP/Czarek Sokolowski

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica američkih vojnika poginula su, a 12 je povređeno, kada se vojno transportno vozilo prevrnulo na zemljanom putu koji vodi ka poligonu za obuku na Aljasci.

Nesreća sa vozilom dogodila se u ponedeljak kada su vojnici krenuli ka zoni za obuku Jukon u blizini Salče, na oko 48 kilometara udaljenosti Ferbanksa, navodi se u saopštenju 11. vazdušno-desantne divizije, a prenosi AP.

Portparol vojske Džon Penel rekao je da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom na zemljanom putu koji je ulazio u oblast za obuku, zbog čega se veliko transportno vozilo prevrnulo, a u trenutku nesreće u vozilu se nalazilo 17 vojnika.

Povređeni vojnici prebačeni su u bolnicu Ferbanks, a dvojica sa najtežim povredama prebačeni su helikopterom u medicinski centar Providens u Enkoridžu.

''Mi smo tesno povezana grupa, tako da trenutno cela 11. vazdušno-desantna divizija tuguje i sprema se da pruži svu potrebnu podršku porodicama preminulih i da pomogne onima koji su još u bolnici, i da se nosi sa njihovim povredama'', rekao je Penel.

Vojska je pokrenula istragu o uzorcima nesreće, a kako je bilo smrtnih slučajeva, Centar za borbenu spremnost vojske iz Alabame takođe će poslati istražni tim.

U aprilu trojica vojnika su poginula na Aljasci u sudaru dva vojna helikoptera.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet