Život

Kad ostaviš otvorena vrata kombija: Krofne za vojsku na Aljasci završile u stomacima medveda

Komentari

Autor: AP

19/09/2023

-

20:41

Kad ostaviš otvorena vrata kombija: Krofne za vojsku na Aljasci završile u stomacima medveda
Medvedi - Copyright Tanjug/Shelly Deano via AP

veličina teksta

Aa Aa

Dva medveda u vojnoj bazi na Aljasci upali su u kombi sa krofnama koji se tokom isporuke zaustavio ispred prodavnice. Vozač je po navici obično ostavljao svoja vrata otvorena kada bi stao u prodavnici, ali ovog puta su u vozilo stigli i nezvani gosti.

Medvedica i jedno od njenih mladunaca koji su lutali u blizini prodavnice, shvatili su otvorena vrata kombija kao poziv da uđu i posluže se krofnama.

"Ostali su u kolima najmanje dvadeset minuta", rekla je Šeli Dino, menadžeka prodavnice zajedničke baze Elmendorf - Richardson JMM Ekpress.

Medvedi su grickali krofne i druga peciva, ignorišući lupanje o bočnu stranu kombija koje je imalo za cilj da ih otera, rekla je Šeli Dino, a preneo AP.

„Udarala sam po kombiju, a oni ni da se maknu. Čula sam kako otvaraju pakete i sve ostalo. Pomislila sam kako ih uopšte nije briga“, rekla je ona. 

Kako medvedi nisu imali nameru da se brzo udalje iz vozila, pozvano je obezbeđenje baze i oglasile su se sirene koje su imale za cilj da uplaše medvede, rekla je menadžerka kompanije.

Sad niko ne ostavlja otvorena vrata dostavnog vozila

Medvedi su na kraju ipak izašli, pronjuškali malo oko prodavnice i benzinske pumpe pre nego što su otišli u šumu. Nije neobično videti medvede u bazi ili oko prodavnice, ali ništa slično se ranije nije dešavalo, rekla je Dino, dodajući da vozač dostave od tada obavezno zatvara svoja vrata kada stane ispred radnje.

„Oprezni smo kada ulazimo, kad izlazimo. Kada iznosimo smeće, to radimo u paru, posebno ako je mrak“, rekla je ona. 

Kapetan Leksi Smit, portparol baze, kaže da su vlasti u bazi „svesne ove i drugih situacija sa divljim životinjama u poslednjih nekoliko meseci“.

„Pozivamo javnost da bude oprezna kako bismo zaštitili i sebe i naše divlje životinje. Divlje životinje su možda naše komšije, ali nema potrebe da ih sami privlačimo mirisom naše hrane", kaže Smit.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin