Fokus

Erdogan: Šta američki nosač aviona radi u Izraelu, može samo napraviti masakre u Gazi

Komentari

Autor: Tanjug

10/10/2023

-

19:55

Erdogan: Šta američki nosač aviona radi u Izraelu, može samo napraviti masakre u Gazi
Erdogan: Šta američki nosač aviona radi u Izraelu, može samo napraviti masakre u Gazi - Copyright Tanjug/AP/Andrew Vaughan/The Canadian Press

veličina teksta

Aa Aa

Odluka SAD da pošalje nosač aviona bliže regionu Bliskog istoka može dovesti do masakra, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

''Šta američki nosač aviona radi u Izraelu? Šta će da uradi? Srušiće Gazu udarom na okolna područja i početi da pravi ozbiljne masakre'', rekao je Erdogan na zajedničkoj konferenciji sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom.

Kako prenosi Tajms of Izrael, on je ponovio da je Turska spremna da posreduje između Izraela i Hamasa, i dodao da će nastaviti sa svojim nastojanjima da se okonča rat.

Erdogan je takođe istakao da će o tom pitanju razgovarati i sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom i generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom.

On je ranije dans istakao da njegova zemlja radi na pripremama za slanje humanitarne pomoći u Pojas Gaze, i istakao da ''ne može biti mira u regionu bez nezavisne i suverene Palestine''.

Pozvao je Izrael da prestane sa bombardovanjem palestinskih teritorija i ''Palestinu da prestane da maltretira Izraelce u njihovim naseljima''.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet