Fokus

Lavrov u Severnoj Koreji, razgovarao sa Kimom Džongom Unom više od sat vremena

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2023

-

11:45

Lavrov u Severnoj Koreji, razgovarao sa Kimom Džongom Unom više od sat vremena
Kim Džong-un primio Lavrova - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski lider Kim Džong Un primio je u Pjongjangu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Sastanak je trajao nešto više od sat vremena, a pre toga Lavrov je imao razgovor sa severnokorejskom ministarkom spoljnih poslova Čoe Son Hui.

Lavrov je u sredu doputovao u dvodnevnu posetu Severnoj Koreji, mesec dana nakon što je Kim Džong Un obišao ruski Daleki istok i sastao se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti, prenosi agencija RIA Novosti.

"Posle septembarskog sastanka ruskog i severnokorejskog lidera, odnosi dve zemlje su se podigli na kvalitativno novi, strateški nivo, izjavio je danas u Pjongjangu Lavrov na početku razgovora sa Čoe Son Hui. Severnokorejska ministarka je primetila da "česti sastanci ministara spoljnih poslova dve zemlje, koji pomažu u jačanju prijateljskih veza, služe kao dokaz da se bilateralni odnosi Severne Koreje i Rusije, koji imaju dugu istoriju prijateljstva, razvijaju na dinamičan, snažan način".

Ona je navela da će njeni razgovori sa ruskim kolegom "postati važna faza u smislu implementacije sporazuma" koje su Kim i Putin postigli u septembru, navodi TASS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet