Fokus

Policija u Kini spasila oko 1.000 mačaka iz kamiona na putu prema klanici

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2023

-

08:47

Policija u Kini spasila oko 1.000 mačaka iz kamiona na putu prema klanici
Kineska policija - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Kini spasila je oko 1.000 mačaka iz kamiona koji je bio na putu prema klanici, izvestili su državni mediji, čime je razbijen deo nezakonite trgovine u kojoj se meso mačaka prodaje kao svinjetina ili jagnjetina.

Kako prenosi CNN, nakon dojave aktivista za prava životinja ranije ovog meseca, policajci iz Džangjiaganga, u istočnoj kineskoj provinciji Điangsu, presreli su vozilo korišćeno za prevoz uhvaćenih mačaka.

Bez intervencije aktivista, uhvaćene mačke bi verovatno bile ubijene i poslate na jug zemlje gde bi se od njihovog mesa napravili ražnjići od svinjetine i jagnjetine, kao i kobasice, piše kineski list "Pejper" na koji se poziva CNN.

Policija i poljoprivredne vlasti smestili su spasene mačke u obližnji azil, navodi se u izveštaju uz informaciju da su ljudi umešani u taj posao mogli da zarade 20.500 dolara.

U članku se ne spominje da li je neko uhapšen, ni da li se radilo o mačkama lutalicama ili kućnim ljubimcima. Izveštaj je na kineskim društvenim medijima izazvao novi talas zabrinutosti zbog prava životinja i bezbednosti hrane, a mnogi su pozvali na veću kontrolu vlasti, navodi CNN.
 

Komentari (0)

Svet